GYIK
Kováts Tibor
Okleveles Mesterhipnotizőr, Sporthipnotizőr és Theta Healing Konzulens

GYIK

 

Gyakori kérdések és tévhitek a hipnózis kapcsán

Biztos jó ötlet "megbolygatni" a múltat?

Csak akkor van értelme „megbolygatni”, ha valaki változtatni szeretne az életén.Azonban, ha  valaki szeretne megmaradni a jelenlegi problémájával együtt, ami hátizsákként nehezedik egyre jobban és jobban az ember vállára, és így leélni az élet akkor nem kell „megbolygatni”. De ezt nem is nevezném megbolygatásnak, sokkal inkább a múltban kialakult probléma pontos feltárásának és megszüntetésének.Fontos megemlíteni továbbá, hogy nem a múltbeli sebek feltépéséről van szó, melyek eredményeként zaklatottan, feldúltan, szomorúan távozna az ülésről. Pont ellenkezőleg!A múltban kialakult probléma megértésével és felülírásával a kliensben végre összeáll minden, melynek hatására azonnal megindul a változás folyamata és teljesen másként fog tekinteni a korábbi problémájára.

 


Mi van, ha nem tudok kijönni a hipnózisból és „benne rekedek”?

A filmekkel ellentétben a hipnózisban az ember nem öntudatlanul, kiszolgáltatottan fekszik kitéve magát a hipnotizőr kénye kedvének. Egy kellemes, mély relaxált állapotról van szó, melyben a kliens a kezelés során végig tudatánál van, összeszedetten, érthetően kommunikál a hipnotizőrrel, amire csak egy tudatánál lévő ember képes, így nem történhet semmi olyan dolog, ami a kliens akaratával ellenkezne.

 A hipnotizőr "kiszedi belőlem" a PIN kódomat, vagy olyanra kényszerít, amit nem tennék meg máskülönben!

A kliens még a legmélyebb transz során sem veszíti el az öntudatát és a kezelés alatt végig megtartja döntési képességét és semmi olyat nem fog tenni vagy mondani, amit éber állapotban nem mondana el, vagy nem tenne meg.


Mindenki hipnotizálható?

Az emberek 99%-a hipnotizálható. A kivételek közé tartoznak a súlyosan zavart, beszámíthatatlan elméjű emberek.  Mondok egy egyszerű példát, amiből kideríthető, hogy Ön vajon hipnotizálható-e: gondoljon egy kedves emlékére, mondjuk amikor nyaralt egy szép helyen. Ha fel tudja idézni magában az emlékét, akkor Ön hipnotizálható.

 

Vajon én hipnotizálható vagyok?
Az emberek döntő többsége könnyen hipnotizálható. Kivételt az elmebetegség és az alacsony intelligencia szint képezhet. Minél magasabb az Ön intelligencia szintje, annál hipnotizálhatóbb. 
Az első találkozáskor egy meggyőző módszer segítségével egyértelműen megbizonyosodhat arról, hogy Ön is a szükséges mértékben hipnábilis, tehát hipnotizálható. 


 

Mi történik a hipnózis alatt?
Az ülés elején részletesen átbeszéljük a problémáját, amivel felkeres. Válaszolok minden felmerülő kérdésre és tájékoztatom, mi fog történni az ülés során.
Amikor választ kaptam minden lényeges kérdésre és Önben sincsenek már megválaszolatlan kérdések, egy nagyon békés, mély transzba viszem, így átélheti a hipnózis kellemes élményét. Ezt követően az Ön aktív részvételével felderítjük azokat az okokat, amelyek a problémáját okozzák.

Tisztelem minden kliensemet, mert bátor és intelligens embernek tartom őket, hiszen szembe akarnak és mernek nézni a belső fájdalmaikkal! Ez tiszteletet ébresztő elhatározás!

 

 

 

Hányszor kell, menjek?

Már az első ülés is sikert hozhat, de a problémák általában összetettebbek ennél és további üléseket igényelhetnek. Általában, maximum három találkozás elegendő, de ritkán előfordulhat ennél is hosszabb folyamat. 

Ha további találkozások szükségesek, azokon kezdő megbeszélésre már nincs szükség, hiszen "képben vagyok" Önnel kapcsolatban, így ezek az ülések értelemszerűen rövidebbek.

 

A hipnózis kezelésként való alkalmazásához szükséges-e a szakorvosi végzettség?

Annak idején Magyarországon a hipnózist csak orvos végezhette harmadik személy jelenlétében és csak gyógyítási céllal. A jogszabályok, azóta változtak és jelenleg a hipnózis alkalmazása bárki számára elérhetővé vált. A jelenleg érvényes törvényi szabályozás szerint Magyarországon csak orvos gyógyíthat. Ebből következően gyógyító és egészségügyi tevékenységet nem végzek. A Hipnózis és a Theta Healing az orvosi kezelést nem helyettesítheti, azt csak kiegészítheti és támogathatja.

 

Mi a betegség? Meggyógyulhatok a Hipnózistól?
A betegség az Ön lelki életében huzamos ideje előforduló elfojtásoknak az eredménye. Ezeknek a fizikai valóságban -az Ön testében- való manifesztációja. Igen, meggyógyulhat, ha a tudatalattiban szabotáló hitrendszert az ülések során felülírjuk a közös munka során.

 

 

Milyen érzés hipnózisban lenni?

A Hipnózis, egy az álom és az ébrenlét közötti, féltudatos állapot, amikor az agy, 4- kb. 14 Hz- es agyhullám tartományban dolgozik. Alapvetően elmondható, hogy minden hipnózis önhipnózis, hiszen az alkalmazott szuggesztiónak csak akkor van hatása, ha a kliens azt elfogadja, jóváhagyja. A hipnotizőrnek el kell érni, hogy a kliens hipnotikus transzba kerüljön. Ez akkor lép fel, amikor az elme feladja a kontrolláló üzemmódot és a logikus gondolkodást az érzelmek váltják fel.

A hipnózisban teljesen elengedett, laza, nyugodt állapotba kerül az ember. Nagyon kellemes érzés. Önmaga kontrollálásával és önmegfigyeléssel ilyenkor már nem foglalkozik. Csak a hipnotizőr hangját hallja, arra figyel. Az esetleges zajok, egy szuggesztió hatására inkább a transz elmélyülését okozzák. Elméje pihen, lelki világa megnyílik, az érzelmek veszik át a dominanciát a kontrolláló elme helyett.Mind mélyebb tudatállapotba sodródik, így esetleges problémái, gondjai már nem zavarják, azok alól felszabadul. Még, ha meg is jelennek bizonyos gondolatok a fejében, azok már távol vannak Öntől, lényegtelenné válnak. Engedi tovaszállni őket, miközben mind mélyebbre és mélyebbre sodródik.Elhagyja magát, a gondolatai elúsznak, elengedetten, kellemesen, nagyon jól érzi magát, de tisztában van azzal, ami Ön körül történik, és kontrollálni tudja, mely szuggesztiókat fogadja el.Légzése nyugodt, mély és egyenletes, akárcsak alvás közben.

Hipnózisban az ember tagjai elnehezülnek, és egyfajta kellemes fáradtság vesz rajta erőt. Ilyenkor már nem mozog, hanem gondtalanul pihen, és kipihentebben „ébred”, mint valaha.Ebben az állapotban van, aki képes képeket, jeleneteket, rövidfilmeket látni, a múltjába utazni, és akár újraélni, milyen volt kisgyerekként önfeledten játszadozni Hipnózisban lenni tehát egy élmény, varázslatos világba lép be olyankor az ember, amelyben megtapasztalhatja csodálatos belső világa rejtelmeit.Megérthetőek olyan rég elfeledett történések –és azok rejtett összefüggései-, amelyek rendszert alkotva a kliens tudatalattijában negatív hatást gyakorolnak a mindennapjaira.

 

 


Szenzációs Sikertörténetek

Ha Önben is megérett a változás gondolata, keressen bizalommal,
szeretettel várom személyes találkozásra! 

profil

Kováts Tibor
Okleveles Mesterhipnotizőr, 

Theta Healing Konzulens
06 30 617-2191


bejelentkezek_gomb.PNG