Pánikbetegség, szorongás
Kováts Tibor
Okleveles Mesterhipnotizőr, Sporthipnotizőr és Theta Healing Konzulens

Pánikbetegség, szorongás

Önbizalomhiány, szorongás

onbizhiany 1

A félelmeink mindig jóval nagyobbak, mint az, ami a félelmet kiváltja bennünk. Meg kell tanulni, hogy mely érzelmeinknek és gondolatunknak adunk energiát, mert amennyire képesek a padlóra küldeni minket, éppúgy az egekig is emelhetnek.

Legyen szó félénkségről, szorongásról, kellemetlen fizikai tüneteket produkáló (ideges reszketés, elcsukló hang, feltűnő elpirulás, bűzös hónalj izzadtság stb.) komoly önbizalomhiányról, vagy akár pánikbetegségről, egy biztos; olyan lelki gátak okozzák ezeket az önpusztító és komfortzónában tartó érzelmeket, melyektől a leggyorsabban meg kell szabadulni! A kezeletlen önbizalomhiány az évek során egyre elmélyülhet az emberben, mely végül pánikbetegségbe, súlyos depresszióba fordulhat.

 

Mit is jelent az önbizalomhiány kezelése?

Legegyszerűbb módja az, ha az ember erőt vesz magán és megtesz olyan dolgokat, melyek általában zavarba hozzák, idegessé és bizonytalanná teszik. Ha elébe megyünk a félelmeinknek, gyakran felismerjük, hogy a félelem szinte alaptalan volt; sokkal könnyebb és megnyugtatóbb a szituáció, mint korábban gondoltuk.

Ám sok esetben az egyén úgy érzi, egyszerűen képtelen legyőzni a szorongását, nem tud megbirkózni a pánikbetegség, vagy a depresszió okozta nyomasztó, életelidegenítő érzéssel. Ha Ön, aki e sorokat olvassa, úgy látja, komoly akadályokba ütközik az áhított lelki nyugalom megtalálása során, fontos tudnia, hogy olyan mélyen rejtőző lelki blokkokról van szó, melyeket egymaga valószínűleg képtelen lesz teljesen feloldani, és olyan felszabadult, önbizalommal és nyitottsággal teli életet élni, mint amit megérdemel.

 

Hogyan lehet önbizalmat építeni hipnózissal?

 

Az első és legfontosabb, melyet meg kell tennünk a kezelés során, hogy mindketten megértsük és világosan lássuk, mi volt a kiváltó ok, mely a jelenlegi problémát okozza. Ez leggyakrabban a gyermekkorhoz köthető, ám előfordul az is a pácienseim közt, hogy egy korábbi életből származó, le nem rakott teher vár felszabadításra.

Amint megtaláltuk a probléma gyökerét, a forrást, nem töröljük ki ennek emlékét, hiszen az esemény megtörtént, nem tudjuk a múltat meg nem történté tenni. Sokkal fontosabb ennél, hogy az eseményhez kötődő érzelmeit és gondolatait tisztázzuk le! Hipnózis során egy más, sokkal bölcsebb látásmódból szemléli a múltat, olyan dolgokat vesz észre, ért meg és fogad el végre, melyek énjének bölcsességéből szármáznak. Felszínre törnek olyan érett, belátó és megnyugtató gondolatok, melyek hatására akár örömkönnyei is eleredhetnek, hogy végre valahára sikerült a múltat a helyére raknia.

Sokszor nem is maga az esemény a probléma forrása, hanem az eseményhez társított súlyos, negatív, önpusztító érzelmek és gondolatok, melyek az évek alatt elemésztik az idegeit és meggátolják Önt abban, hogy derűsen és szabadon lépkedjen az útján.

 

A sikeres hipnózis kezelésnek mennyire van tartós hatása?
Elképzelhető, hogy a problémám újra felüti a fejét?

 

Ha egyszer a múltat magában helyre rakta, megértette és elfogadta, a bölcsebb énje megnyugvással és már pozitívabb gondolatokkal tekint az eseményekre, akkor a probléma nem térhet vissza.A hipnózis kezelés része ugyanis egy erős, határozott és békés önkép felépítése, mely ettől kezdve kellemes magabiztosságot fog Önnek kölcsönözni, hogy bármilyen élethelyzetet, akármilyen problémát higgadtan és bölcsen tudja kezelni. 

Fontos kihangsúlyozni, hogy a megfelelő páciens-terapeuta kapcsolat az őszinteségen és nyitottságon alapszik, mely a sikeres végeredményhez elengedhetetlen!

 

Élet teljes magabiztossággal

Hipnózissal olyan önbizalom és határozottság építhető, melyet most Ön talán elképzelhetetlennek tart. Mindez természetesen nem varázslat, csupán arról van szó, hogy felszínre és kihasználásra kerül az Önben szunnyadó potenciál! Bátran és tele derűvel, ragyogva áll ki akár egész tömeg elé beszédet mondani, előadást tartani, szigorú és kemény tekintetű főnökei előtt magabiztos mosollyal az arcán tart egy remek prezentációt, s bármilyen eddig frusztrációt okozó élethelyzetet a világ legtermészetesebb módján, derűs nyugalommal kezel.

 

Néhány híresség azok közül, akiken a hipnózis már segített

 

Matt Damon - Dohányzás. 20 évig hiába próbált leszokni, amikor rátalált a hipnózisra, mely meghozta végre a sikert. Rajta kívül fél Hollywood döntött hasonlóan és hipnózis segítségével szokott le a dohányzásról.

David Beckham Magánéleti válságból tudott kijönni a hipnózis segítségével.

Michael Jordan, Kobe Bryant - Sportteljesítmény fokozása.

Sylvester Stallone - Önbizalomhiány. Miután 1976-ban megírta  Rocky forgatókönyvét, nem merte elküldeni azt Hollywoodba. Hipnózis kazettákat hallgatva sikerült leküzdenie a félelmét, a többi már történelem.

Mozart - Kreativítás fokozása.

Orlando Bloom - Csokoládé függősségét szüntette meg a hipnózis segítségével.

Sir Winston Churchill -  A 2. világháború alatt hipnózis segítségével tudott éjszakába nyúlóan, keményen dolgozni.

Jackie Kennedy - Hipnoterápia segítségével tudta feldolgozni férje, John F. Kennedy meggyilkolását.

Bruce Willis - Dadogás. Gyerekkorától kezdve küzdött vele. Mielőtt felcsapott volna színésznek elhatározta, hogy egyszer és mindenkorra véget vet neki, így talált rá a hipnózisra.

Mel Gibson - Stressz leküzdésében játszott nála óriási szerepet a hipnózis.

Diana hercegnő - Nyilvános beszédtől való félelem, önbizalomhiány.

és még sokan mások...

 

GYIK és tévhitek

Biztos jó ötlet "megbolygatni" a múltat? 

Csak akkor van értelme „megbolygatni”, ha valaki változtatni szeretne az életén.Azonban, ha  valaki szeretne megmaradni a jelenlegi problémájával együtt, ami hátizsákként nehezedik egyre jobban és jobban az ember vállára, és így leélni az élet akkor nem kell „megbolygatni”. De ezt nem is nevezném megbolygatásnak, sokkal inkább a múltban kialakult probléma pontos feltárásának és megszüntetésének.

Fontos megemlíteni továbbá, hogy nem a múltbeli sebek feltépéséről van szó, melyek eredményeként zaklatottan, feldúltan, szomorúan távozna az ülésről. Pont ellenkezőleg! A múltban kialakult probléma megértésével és felülírásával a kliensben végre összeáll minden, melynek hatására azonnal megindul a változás folyamata és teljesen másként fog tekinteni a korábbi problémájára.

 

Mi van, ha nem tudok kijönni a hipnózisból és "benne rekedek"?

A filmekkel ellentétben a hipnózisban az ember nem öntudatlanul, kiszolgáltatottan fekszik kitéve magát a hipnotizőr kénye kedvének. Egy kellemes, mély relaxált állapotról van szó, melyben a kliens a kezelés során végig tudatánál van, összeszedetten, érthetően kommunikál a hipnotizőrrel, amire csak egy tudatánál lévő ember képes, így nem történhet semmi olyan dolog, ami a kliens akaratával ellenkezne.

 


A hipnotizőr "kiszedi belőlem" a PIN kódomat, vagy olyanra kényszerít, amit nem tennék meg máskülönben!

A kliens még a legmélyebb transz során sem veszíti el az öntudatát és a kezelés alatt végig megtartja döntési képességét és semmi olyat nem fog tenni vagy mondani, amit éber állapotban nem mondana el, vagy nem tenne meg.Amerikai orvosok szövetsége is elismeri és alkalmazza, mint hatékony, kiegészítő terápiát.

 

Mindenki hipnotizálható?

Az emberek 99%-a hipnotizálható. A kivételek közé tartoznak a súlyosan zavart, beszámíthatatlan elméjű emberek.  Mondok egy egyszerű példát, amiből kideríthető, hogy Ön vajon hipnotizálható-e:
Gondoljon egy kedves emlékére, mondjuk amikor nyaralt egy szép helyen. Ha fel tudja idézni magában az emlékét, akkor Ön hipnotizálható.

 

Mire számíthat a kezelés alatt?

A fenti problémák okainak felderítésére és kiküszöbölésére rendkívül alkalmas a Hipnózis és a TH módszer.
a gyökérprobléma megtalálása után a sérülés okozta hitrendszer törlése történik, szükséges pozitív tartalmak letöltésével együtt.
Ezt követően megerősítő szuggesztiókat juttatok el a tudatalattiba.

 

Ha úgy döntött, hogy változtatni szeretne
az életén és megszabadulni a problémájától

keressen bizalommal, szeretettel várom
hipnózis kezelésre!

profil


 Kováts Tibor
 Okleveles Mesterhipnotizőr, 
 Theta Healing Konzulens

hipnó_gomb_01.PNG