Sportteljesítmény
Kováts Tibor
Okleveles Mesterhipnotizőr, Sporthipnotizőr és Theta Healing Konzulens

Sportteljesítmény

 

Képtalálatok a következőre: sport performance

Sportteljesítmény növelése

 

Van vajon olyan sportoló, aki még nem találkozott a szorongás érzésével? Aligha. A felbukkanó, leginkább önértékelési zavarban gyökeredző kételkedés, az elvárások okozta megfelelési kényszer, a mi lesz, ha kudarcot vallok, és még hosszan sorolhatnám… Ezek arctalan félelmek. De léteznek konkrét félelmek is, például a sérüléstől. Félve, szorongva nem lehet sikeresen szerepelni. Mindezek okozója, a siker reményével kereshető a tudatalattiban, és leginkább egy gyerekkori trauma érzelmi lenyomataként fogunk rátalálni.

Egy másik lényeges és ezért sorsdöntő tényező a koncentráció, illetve a figyelem leszűkítése. A zavaró tényezők figyelmen kívül hagyása. Célszerű átbeszélni a versenyzővel minél részletesebben a verseny során rá váró feladatokat és lehetséges külső impulzusokat, leginkább a tudatalatti nézőpontjából. Igen hasznos kulcsszavakat meghatározni, amelyeket szuggesztiókkal összeépítve, a feladat végrehajtás egyes kritikus szakaszaiban mentális mankóként használhat, a magára maradt sportoló.

Sorsdöntő tényező az önbizalom kérdése . Fogantatásunk pillanatától kezdve különböző reakcióival kondicionál minket a környezetünk, meghatározva ezzel az önbizalom- szintünket. Ez minden embernél húsbavágó tényező, de a sportolónál stopperral vagy mérőszalaggal mérhető, vagy gólokban megmutatkozó látványosságként jelentkezhet. Egy önbizalom tekintetében negatívan kondicionált versenyző igen nagy hátrányt szenved, önbizalomtól duzzadó ellenfelével szemben. A Hipnózis és a TH technika felhasználásával sikeresen kiprogramozhatóak az önszabotáló tudatalatti tartalmak, és pozitív kondicionáltságot érhetünk el.

Motiváltság nélkül nem lehet sikereket elérni. A motiváltság keretein belül, pedig el kell érni –ha nem lenne meg-, hogy külső motiváltság helyett belső motiváltság serkentse a sportolót. Tehát ne a megélhetés miatt, vagy a környezet elvárásainak való megfelelési kényszer okán, hanem saját élvezete, boldogsága miatt sportoljon, illetve törekedjen a sikeres megmérettetésre. Itt is hitrendszeri okok határozhatják meg az eredendő motivációt: apám fiatalon megsérült, bennem látja az ő be nem teljesedett sportkarrierjét.

A fentiek azt hiszem, érzékletesen bemutatják, hogy a tudatalattiban való kellő rendcsinálás nélkül igen nehéz jó eredményt produkálni. Magam is drukker- típus vagyok, ezért számomra különös motivációval bír, ha sportolóval foglalkozhatok.

Szóval, hajrá…!

 

Néhány név azok közül, akik már megtapasztalták a sporthipnózisban rejlő lehetőséget!

Usain Bolt     

Cristiano Ronaldo    

David Beckham   

Tiger Woods      

Novak Djokovic   

Michael Phelps    

Michael Jordan    

Shaquille O’Neal     

Mike Tyson    

Andre Agassi

Darren Fletcher

Ha ezek a világklasszis sportolók meglátták már a
Hipnózisban rejlő lehetőséget, akkor Ön megengedheti
magának, hogy ne így tegyen?

 

 

Mire számíthat a kezelés alatt?

 Az ülés kezdetén, a megbeszélés során tisztázzuk, mi a probléma, milyen változást szeretne elérni a sportoló, illetve miért akar változást. Leromlott a teljesítménye, sérülés okozta belső gát alakult ki benne vagy valami eredendő kisebbrendűségi érzés következtében nem tudja kibontakoztatni a benne rejlő lehetőségeket? 

 A tudatalatti egészen banális gyökérproblémákat képes tárolni, amelyek miatt elmarad a várva várt siker! Néhány ülés egészen látványos, esetleg fantasztikus sikert eredményezhet! 

 További háttértámogatást jelenthetnek a vizualizációs technikák és egyéb mentális segédeszközök, hogy a sportoló végre megélhesse azt a sikert, amire a képességei és az elvégzett edzésmunka alkalmassá tehetik. 

 És végül, de nem utolsó sorban, mi szurkolók is jól járunk...

Egy remek példa arra, hogy a külső körülmények milyen erősen befolyásolhatják a hitünket önmagunkban és ezáltal a teljesítményünket! 

 

 

Ha úgy döntött, hogy változtatni szeretne
az életén és megszabadulni a problémájától

keressen bizalommal, szeretettel várom
hipnózis kezelésre!

profil


 Kováts Tibor
 Okleveles Mesterhipnotizőr, 

 Theta Healing Konzulens

hipnó_gomb_01.PNG