Testi tüneteket okozó lelki problémák
Kováts Tibor
Okleveles Mesterhipnotizőr, Sporthipnotizőr és Theta Healing Konzulens

Testi tüneteket okozó lelki problémák

Testi tüneteket okozó lelki problémák megszüntetése

 testi lelki 1

Az egész életünk nem más, mint gondolataink és érzelmeink kivetülései, megtestesülései.
Bármit is szeretnénk változtatni, először mindig gondolati, lelki szinten kell kezdenünk.

 

Ha egy lelki probléma hosszabb ideje része az életünknek, testi tünetté manifesztálódhat és így testi tünetként jelentkezhet az életünkben. Ha visszatérő betegségről van szó, az elménk megtanulta felhasználni a problémát és újra és újra betegséget generál, hogy egyfajta haszonként, hozzájusson valamihez, ami számára hasznos.
Mire gondolok? 
Például Ön szívből utálja a munkáját, munkahelyét. Lebetegszik, ágyba bújik és egy hetet otthon töltve meggyógyul. Visszamegy az utált helyre, aztán kis idő múlva újra megbetegszik. A folyamat pedig folytatódik, hiszen betegen nem kell dolgozni menni, megnyerte magának a nyugalmat. Ez pusztán egy egyszerű, mondhatni primitív példa, de a mechanizmus működésére remekül rávilágít. Gondolkozzon el, mi az amit nem kell megtennie, ha beteg? Mi az amihez hozzájut, ha beteg? Talán figyelmet, szeretetet, gondoskodást kap...?


Néhány példa a leggyakoribb panaszok lehetséges lelki okaira:

images.png Izületi Gyualldás: zárkózotság, bosszúság, szomorúság.

images.png Magas vércukor: Szabadságra, szeretetre való óriási vágyódás, melyről úgy érzi nem tud beteljesedni.

images.png Pajzsmirigy: Úgy érzi, hogy az élet igazságtalan, tehetetlennek érzi magát egy helyzettel szemben, ami már többször megjelent az életében.

images.png Allergia: Rengeteg féle allergia létezik, melyek mögött mind különféle okok húzodhatnak meg. Általánosságban elmondható, hogy akinek allergiája van az az élettel szemben bizalmatlan vagy egy élethelyzettel szemben frusztrációja manifesztálódik allergiaként.

images.png Alvászavar: Még, ha nem is tűnik logikusnak, de az alvászavar egyik mögöttes oka, hogy tudatalatt úgy érzi nem érdemli meg a pihenést, hiszen a problémával kell foglalkozni. 

images.png Asztma: Múltbeli félelemhez, főleg gyermekkorban kialakuló elfojtott érzelmekhez köthető.

images.png Bőrproblémák általában: "Ahogy bent, úgy kint" - tartja a mondás. Mivel a bőrünk a kültakarónk, ezért a külvilággal való viszonyunkat szimbolizálja. Pattanások, aknék esetén gyakran rondának, visszataszítónak tartja magát az ember és íly módon bőrproblémát manifesztál, hogy megfeleljen a magáról alkotott képnek.

images.png Ekcéma: Az illető elutasítja magát és ezáltal elutasítást vonz az életébe, pedig az ellenkezőjére lenne szüksége szeretetre, melyre annyira vágyik. Előfordulhat, hogy kora gyermekkorában az illető elszakítást élt át.

images.png Csukló: Ellenállás az elvégzendő munkával szemben. 

images.png Dadogás: Általában gyermekkorban kialakuló érzelmi sokk vagy trauma átélése.

images.png Daganat: A múlttal szembeni sérelmek felhalmozódása

images.png Epekő: Szeretne előrehaladni, de valami mindig visszatartja. Úgy érzi, hogy nem maga a ura. 

images.png Gombóc érzés a torokban: Rendszerint szorongással társul. Félünk a bizonytalan kimenetelű jövőtől. Nem merjük kifejezni érzéseinket, mert attól tartunk, hogy mások mit fognak gondolni rólunk.

images.png Gyomorfekély: Alacsony önbecsülés, másoknak való megfelelési kényszer. Az illető folyamatosan csak nyel és nyel.

images.png Könyök: Félelem, hogy egy nekünk nem tetsző helyzetben találjuk magunkat.

images.png Máj: Az élet különböző helyzeteihez való alkalmazkodási képesség hiánya.

images.png Rák: Hosszú ideje elfojtott érzelmek.

images.png Szívproblémák:Elfojtott érzelmek. Nem merjük kimutatni szeretetünket mások iránt.

images.png Vérnyomás: Alacsony vérnyomás esetén az ember hiábavalónak gondolja erőfeszítéseit, hiszen meg van győződve róla, hogy úgy sem fog sikerülni. Az élet már csak teher számára. Gyakran alakul ki nyugdíjazás környékén. Magas vérnyomás esetén főleg elfojtott érzelmek állnak a háttérben

images.png Vese: Mivel páros szervről van szó ezért általában párkapcsolati problémák esetén szokott jelentkezni, amikor a másik felet hibáztatjuk valamiért. 

 

És még lehetne sorolni a végtelenségig a különféle panaszokat. Egy közös van bennük. Mindegyik egy régóta a mélyben szunnyadó lelki probléma hatására alakul ki. Azonban fontos tudni, hogy ahány ember annyi konkrét problémaforrás.Nem elég tudni, hogy a lábfájdalom oka lehet például a nem megfelelő úton való haladás; a hipnózis során hajszálpontos képet kapunk arról, mi okozza az elakadást és hogyan lehet új, felfrissül lendülettel tovább haladni az élet útján. Már önmagában az elindítja a lelki és testi pozitív változást, ha tisztában vagyunk vele, miért van egy adott problémánk, fájdalmunk. 

 

Néhány híresség azok közül, akiken a hipnózis már segített


Matt Damon -
Dohányzás. 20 évig hiába próbált leszokni, amikor rátalált a hipnózisra, mely meghozta végre a sikert. Rajta kívül fél Hollywood döntött hasonlóan és hipnózis segítségével szokott le a dohányzásról.

David Beckham Magánéleti válságból tudott kijönni a hipnózis segítségével.

Michael Jordan, Kobe Bryant - Sportteljesítmény fokozása.

Sylvester Stallone - Önbizalomhiány. Miután 1976-ban megírta  Rocky forgatókönyvét, nem merte elküldeni azt Hollywoodba. Hipnózis kazettákat hallgatva sikerült leküzdenie a félelmét, a többi már történelem.

Mozart - Kreativítás fokozása.

Orlando Bloom - Csokoládé függősségét szüntette meg a hipnózis segítségével.

Sir Winston Churchill -  A 2. világháború alatt hipnózis segítségével tudott éjszakába nyúlóan, keményen dolgozni.

Jackie Kennedy - Hipnoterápia segítségével tudta feldolgozni férje, John F. Kennedy meggyilkolását.

Bruce Willis - Dadogás. Gyerekkorától kezdve küzdött vele. Mielőtt felcsapott volna színésznek elhatározta, hogy egyszer és mindenkorra véget vet neki, így talált rá a hipnózisra.

Mel Gibson - Stressz leküzdésében játszott nála óriási szerepet a hipnózis.

Diana hercegnő - Nyilvános beszédtől való félelem, önbizalomhiány.

és még sokan mások...

 

Miben segíthet a hipnózis?

A hipnózis kiváló megoldást kínál rá, mivel a bölcs tudatalattinkban ott rejtőzik a megoldás az összes problémánkra és nehézségeinkre. Ebben a kellemes, mély, relaxált állapotban remekül lehet dolgozni a tudatalatti tartalmakkal, a kliens könnyedén felismeri a problémákat okozó, eredendő sérülést és konstruktív magatartással vesz részt a felülírásban. 

 

 

GYIK és tévhitek

Biztos jó ötlet " megbolygatni" a múltat?

Csak akkor van értelme „megbolygatni”, ha valaki változtatni szeretne az életén.Azonban, ha  valaki szeretne megmaradni a jelenlegi problémájával együtt, ami hátizsákként nehezedik egyre jobban és jobban az ember vállára, és így leélni az élet akkor nem kell „megbolygatni”. De ezt nem is nevezném megbolygatásnak, sokkal inkább a múltban kialakult probléma pontos feltárásának és megszüntetésének.

Fontos megemlíteni továbbá, hogy nem a múltbeli sebek feltépéséről van szó, melyek eredményeként zaklatottan, feldúltan, szomorúan távozna az ülésről. Pont ellenkezőleg! A múltban kialakult probléma megértésével és felülírásával a kliensben végre összeáll minden, melynek hatására azonnal megindul a változás folyamata és teljesen másként fog tekinteni a korábbi problémájára.


Mi van, ha nem tudok kijönni a hipnózisból és „benne rekedek”? 

A filmekkel ellentétben a hipnózisban az ember nem öntudatlanul, kiszolgáltatottan fekszik kitéve magát a hipnotizőr kénye kedvének. Egy kellemes, mély relaxált állapotról van szó, melyben a kliens a kezelés során végig tudatánál van, összeszedetten, érthetően kommunikál a hipnotizőrrel, amire csak egy tudatánál lévő ember képes, így nem történhet semmi olyan dolog, ami a kliens akaratával ellenkezne.A hipnotizőr "kiszedi belőlem" a PIN kódomat, vagy olyanra kényszerít, amit nem tennék meg máskülönben!

A kliens még a legmélyebb transz során sem veszíti el az öntudatát és a kezelés alatt végig megtartja döntési képességét és semmi olyat nem fog tenni vagy mondani, amit éber állapotban nem mondana el, vagy nem tenne meg.Amerikai orvosok szövetsége is elismeri és alkalmazza, mint hatékony, kiegészítő terápiát.Mindenki hipnotizálható?

Az emberek 99%-a hipnotizálható. A kivételek közé tartoznak a súlyosan zavart, beszámíthatatlan elméjű emberek.  Mondok egy egyszerű példát, amiből kideríthető, hogy Ön vajon hipnotizálható-e:
Gondoljon egy kedves emlékére, mondjuk amikor nyaralt egy szép helyen. Ha fel tudja idézni magában az emlékét, akkor Ön hipnotizálható.

 

Mire számíthat a kezelés alatt?

A fenti problémák okainak felderítésére és kiküszöbölésére rendkívül alkalmas a Hipnózis.
A gyökérprobléma megtalálása után a sérülés okozta hitrendszer törlése, átformálása, megértése történik, szükséges pozitív tartalmak letöltésével együtt.
Ezt követően megerősítő szuggesztiókat juttatok el a tudatalattiba.

 

Ha úgy döntött, hogy változtatni szeretne
az életén és megszabadulni a problémájától

keressen bizalommal, szeretettel várom
hipnózis kezelésre!

profil


 Kováts Tibor
 Okleveles Mesterhipnotizőr, 

 Theta Healing Konzulens

hipnó_gomb_01.PNG